Δύναμη Πολιτών: Ο Δήμος Μαραθώνα δεν ζήτησε χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου και τις διαρροές

0000000000008678204 n

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

71 δήμοι χρηματοδοτήθηκαν με 88,6 εκατομμύρια ευρώ για αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμό των διαρροών.

Ικανοποιήθηκαν όλες οι ώριμες προτάσεις των Δήμων.Ο Δήμος Μαραθώνα πάλι απουσίαζε ακόμη και από τον πίνακα υποψηφίων.

Δηλαδή δεν ζήτησε χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου και τις διαρροές.

Μέσω του ΕΣΠΑ μοιράζονται χρήματα για σημαντικά έργα, όμως ο Δήμος μας δεν είναι ικανός να τα χρησιμοποιήσει και να κάνει τα στοιχειώδη. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ήθελε η Δημοτική Αρχή να ξεπουλήσει το δίκτυο ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ, ή βγήκε ο Ψηνάκης καταγγέλλοντας υδροκλοπές (!) να σκάβει με γυμνά χέρια για να βρει ποιοι κλέβουν το νερό!

Δυστυχώς, εκτός από έλλειψη σοβαρότητας, ο Δήμαρχος και οι ακόλουθοί του, πάσχουν και από έλλειψη βασικών γνώσεων για τη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων και την επίλυση σημαντικών προβλημάτων του Δήμου με υψηλότατο κόστος για το Δήμο. Δεν υπάρχει βούληση ούτε σχέδιο για την αντιμετώπισή τους. Μόνο επικοινωνιακές φωτοβολίδες.

Το χειρότερο όμως είναι ότι ο Δήμος και οι κάτοικοί του ζημιώνονται καθημερινά!Διαχρονικά ο Δήμος φορτώνεται με υπέρογκα χρέη από την κακή διαχείριση του νερού (υδροκλοπές και διαρροές).

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός (δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι) ξεχρέωσε το Δήμο με 30 εκατ. € πριν από τέσσερα χρόνια . Σήμερα το χρέος στην ΕΥΔΑΠ έφτασε πάλι στα 7 εκατ. €.

«Δόξα και τιμή στους νεροκλέπτες» που πίνουν στην υγεία των κορόιδων – συνεπών πολιτών.

Το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης του νερού έχει δυο πλευρές. Πρώτον τεχνικές, όπως είναι το δίκτυο, οι δεξαμενές, τα αντλιοστάσια κλπ και δεύτερον της διαχείρισης (υδρομέτρηση, λαθραίες υδροληψίες ανείσπρακτες οφειλές μεγαλοοφειλετών κλπ). Επισημαίνουμε ότι τα μισά χρέη προς τον δήμο είναι από την ύδρευση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7-12-17 δεν ψηφίσαμε για Επιτροπή καταγραφής της κατάστασης επειδή η συγκέντρωση των στοιχείων και η περιγραφή της κατάστασης είναι υπόθεση των υπηρεσιών του Δήμου.

Η Δύναμη Πολιτών πρότεινε να παρουσιαστεί η κατάσταση από τις υπηρεσίες και όταν έχουμε την ολοκληρωμένη εικόνα, να αναλάβει μια επιτροπή να αναζητήσει λύσεις του προβλήματος και πάντα με στόχο τη διατήρηση του δικτύου και της διαχείρισης του και όχι την παραχώρησής του.

Η ΔΠ έχει πρόταση για την ύδρευση (υδρομέτρηση διαρροές υδροκλοπές κλπ) που μάλιστα θα αποσβεστεί εντός 2 ετών ενώ παράλληλα θα μειωθεί και η τιμή του νερού.

Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

                                                                                                          ΣΙΝΕΜΑ ΑΛΙΚΗ

The pear

ginosatis

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.