Σοβαρές αποστάσεις από περιφερειακούς σύμβουλους για Δούρου και Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

Περιφερειακό.2jpg

Σοβαρές αποστάσεις από την γραμμή που κρατάει η Περιφέρεια για το θέμα

του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό αλλά και στον τρόπο που ήρθε το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο, παίρνουν με επιστολή τους πέντε ανεξάρτητοί περιφερειακοί σύμβουλοι. Οι σύμβουλοι μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι είναι στο πλευρό του αγώνα για να σταματήσει η επερχόμενη καταστροφή του δάσους, του βουνού και της θάλασσας στην Ανατολική Αττική ενώ καταδικάζουν κάθε προσπάθεια της Διοίκησης και του Προέδρου του Σώματος, για να περιορίσει την ανοιχτή και δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Αθήνα, 1/3/2018

Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής «συζήτηση για το Γραμματικό» περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη χωρίς εισηγητή και χωρίς εισήγηση. Ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό.

-Ο πραγματικός τίτλος του σημερινού θέματος θα έπρεπε να ήταν: «ΟΕΔΑ Β/Ανατολικής Αττικής στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού- Κατάσταση του έργου, προβλήματα, προοπτικές και ευθύνες». Αυτό το θέμα θα έβαζε σε συνεδρίαση στο ΠΕΣΥ μια σοβαρή διοίκηση.

-Με την ιδιότητά μας, ως μέλη του ΠΕΣΥ και σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος για την ευθύνη των Περιφερειακών Συμβούλων θέτουμε υπόψη των κατοίκων της Αττικής τα εξής:

-Το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αττική βρίσκεται πλέον σε κρίσιμο σημείο. Η λύση που επέλεξε η διοίκηση της Περιφέρειας να διατηρήσει και να επεκτείνει την ΟΕΔΑ Φυλής ενώ ταυτοχρόνως να θέσει σε λειτουργία τον ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Γραμματικού, μόνο λύση δεν αποτελεί. Αντίθετα ανοίγει το δρόμο για τη λύση της καύσης, λύση που υποτίθεται ότι αντέκρουσε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και η παράταξη Δύναμη Ζωής, διεκδικώντας προεκλογικά τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής από το Γιάννη Σγουρό, υπέρμαχο της καύσης των σκουπιδιών.

-Σήμερα, όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα με τεράστιες ευθύνες της διοίκησης της Περιφέρειας, ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση είναι ο λαός της Αττικής.

-Είμαστε στο πλευρό του αγώνα για να σταματήσει η επερχόμενη καταστροφή του δάσους, του βουνού και της θάλασσας στην Ανατολική Αττική και παράλληλα να κλείσει το αίσχος της Φυλής, για μια αποφασιστική πολιτική τελικά της ανακύκλωσης στην πηγή, που είναι και η πραγματική λύση του προβλήματος.

-Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια της Διοίκησης και του Προέδρου του Σώματος, για να περιορίσει την ανοιχτή και δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Οι ανεξάρτητοι/ες περιφερειακοί/ες σύμβουλοι

Αννα Βασιλάκη

Μαρίνα Κουκά

Μάκης Μαντάς

Φλώρα Νικολιδάκη

Ζωή Ράικου

                                                                                                          ΣΙΝΕΜΑ ΑΛΙΚΗ

The pear

ginosatis

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.