Την Τετάρτη η μάχη κατά της δημιουργίας ΟΕΔΑ Γραμματικού

 DSC4173 1 2

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα του ΧΥΤΑ-ΟΕΔΑ Γραμματικού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών

συνεδριάζει την Τετάρτη 21 Μαρτίου για να συζητήσει την αναφορά με αριθμό 0573/2011 του Κωνσταντίνου Παπαδιγενόπουλου, συνοδευόμενη από 2.220 υπογραφές, σχετικά με σοβαρά σφάλματα και παραλείψεις στην έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την προτεινόμενη τοποθεσία υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την ίδια μέρα θα συζητηθεί και άλλη αναφορά του Κ. Γκίκα με αριθμό 1710/2013 σχετικά με τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης θα βρίσκεται εκεί προκειμένου να μιλήσει για το φλέγον ζήτημα και να μεταφέρει τις τεράστιες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι και οι μαθητές του Μαραθώνα διοργανώνουν πορείες διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις για να δηλώσουν την αντίθεση τους στην δημιουργία του έργου.

Έτσι λοιπόν την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 10:00 οι μαθητές των σχολείων του Μαραθώνα, της Ν.Μάκρης και του Καπανδριτίου διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει από τον Τύμβο Μαραθώνα και θα καταλήξει στην πλατεία της Ν.Μάκρης.

Την ίδια στιγμή συλλογικότητες από όλο τον δήμο θα βρίσκονται έξω από τον χώρο του ΧΥΤΑ κάνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας δείχνοντας πως είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα να λειτουργήσει αυτό το άκρως επικίνδυνο και καταστροφικό έργο, για το περιβάλλον αλλά και την υγεία όλων των πολιτών της ΒΑ Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συλλόγων αναφέρει:

«Οι σύλλογοι:

• Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βαρνάβα

• Σύλλογος παραλίας Σέσι ο «Παν»

• Κέντρο Βιωσιμότητας & Προστασίας του Περιβάλλοντος ΒΑ Αττικής

• Ομάδα πολιτών «Εν Δράσει»

και πολίτες, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του ΧΥΤΑ δείχνοντας έτσι πως είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα να λειτουργήσει αυτό το άκρως επικίνδυνο και καταστροφικό έργο, για το περιβάλλον αλλά και την υγεία όλων των πολιτών της ΒΑ Αττικής.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια θα ενωθεί με την πορεία διαμαρτυρίας που θα κάνουν οι μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου Μαραθώνα.

Η πορεία των μαθητών θα ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης 21/3, στις 10:00 από τον Τύμβο Μαραθώνα και θα καταλήξει στην πλατεία της Ν. Μάκρης.

Θα είμαστε όλοι εκεί, να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις Βρυξέλλες!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ!

Ο ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ/ΟΕΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ – ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ»!

Τέλος να σας πληροφορήσουμε ότι αν θέλετε να παρακολουθήσετε την συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών, μπορείτε μπαίνοντας σε αυτό το link:

http://www.europarl.europa.eu/activities/committees/homeCom.do?language=EN&body=PETI

aliki

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

2imimarathonios afisa

Κράτα το

Yazhou 2

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.