neoi orizontew banner 1

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση Ηλίας Ψηνάκης και αντιπολίτευση

PIONIA e1426709815305

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση βρίσκεται σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου Μαραθώνα

με τον Ηλία Ψηνάκη και τον τρόπο που διάλεξε να ενημερώσει τον κόσμο για το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κανένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης (πλην του Αλ. Σόμογλου) δεν παραβρέθηκε στην ενημέρωση που έγινε στους εκπροσώπους του τύπου.

Η Ενωμένη Πολιτεία ζήτησε με έγγραφο της από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Έκτακτη Σύγκλιση δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η Δύναμη Πολιτών αφού ζήτησε η ενημέρωση να γίνει στο Αλίκη, εξέδωσε νέα ανακοίνωση αναφέροντας ενδεικτικά «είναι απαράδεκτο ο Δήμαρχος να μην ενημερώνει και να μην συζητάει το θέμα πρώτα με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους πριν προβεί σε άλλες ενέργειες».

Δείτε αναλυτικά της δύο ανακοινώσεις:

ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δημοτική Παράταξη Δήμου Μαραθώνος

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα

Μαραθώνας, 31/3/2018

Θέμα: Έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

Ζητάμε την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη λήψη απόφασης για περαιτέρω ενέργειες του Δήμου μας μετά την συζήτηση στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον ΟΕΔΑ Γραμματικού.

Για την «Ενωμένη Πολιτεία»

Στέργιος Τσίρκας

Αγνοήθηκε παντελώς η πρόσκλησή μας, όπως και άλλων φορέων του Δήμου μας, να πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο ΑΛΙΚΗ με τη συμμετοχή των πολιτών, η ενημέρωση για τις εξελίξεις του έργου του ΟΕΔΑ Γραμματικού μετά από τις αποφάσεις της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 21 Μαρτίου.

Είναι απαράδεκτο ο Δήμαρχος να μην ενημερώνει και να μην συζητάει το θέμα πρώτα με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους πριν προβεί σε άλλες ενέργειες.

Καταπατά συστηματικά τις δημοκρατικές διαδικασίες. Είχε την υποχρέωση να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση στις 26-3-18, αλλά ήταν προκλητικά απών παρόλο που ήταν και εισηγητής του σοβαρού θέματος του Στρατηγικού Σχεδίου του Δήμου μας.

Προβαίνει σε κινήσεις εντυπωσιασμού και φιέστες για να συγκαλύψει την απουσία του από τον αγώνα εδώ και χρόνια παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις μας και άλλων.

Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε διακοσμητικό στοιχείο στη φιέστα του.

Οι υπερβολές του ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ στις Βρυξέλλες εξυπηρετούν τη συσκότιση των ευθυνών του. Νίκη θα ήταν αν η Επιτροπή έκλεινε την υπόθεση υπέρ μας αποδεχόμενη τους λόγους της αναφοράς μας.

Το θέμα απλά έμεινε ανοικτό σαν να λέμε ισοπαλία. Πρέπει να εξασφαλίσουμε όσο γίνεται ισχυρότερα στοιχεία για την υπεράσπιση της υπόθεσης (για αυτό επανειλημμένα έχουμε προτείνει γεωτρήσεις , αξιολόγηση της έκθεσης του ΙΓΜΕ κλπ).

Απαιτείται ΑΜΕΣΑ να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα.

Το ζήτημα θα κριθεί σε εθνικό επίπεδο και χρειάζεται ενότητα και σοβαρός σχεδιασμός.

Πρέπει να δρομολογηθεί επιτέλους το Σχέδιο Τοπικής Διαχείρισης των Απορριμμάτων μας που εδώ και δυο χρόνια περιμένει στα συρτάρια εκθέτοντας το Δήμο ότι είναι στους «πρωτοπόρους» στην παραγωγή απορριμμάτων που γεμίζουν τη Φυλή και στους τελευταίους στην Ανακύκλωση στην Πηγή.

Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

                                                                                                          ΣΙΝΕΜΑ ΑΛΙΚΗ

Οργανισμος λιμενος


fast ad

Κράτα το

Κράτα το

The pear

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.