Απογοήτευση θλίψη και αγανάκτηση προκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα

30743487 843263592524056 7923542718431031676 n

Ο Δήμαρχος ως συνήθως απών, ήταν λέει στις Βρυξέλες. Ζήτησε την άδεια του ΔΣ για να απουσιάσει;

Περιμέναμε τρεις εβδομάδες να συγκληθεί το Δ.Σ. με θέμα τη λήψη αποφάσεων για την υπόθεση του ΟΕΔΑ Γραμματικού. Ήταν υποχρέωση του προέδρου να το συγκαλέσει καθώς η σχετική συνεδρίαση της 20ης Απριλίου (μετά από αίτηση 12 Δημοτικών Συμβούλων) αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. Συντεταγμένα τότε δεν παρουσιάστηκε ούτε ο Δήμαρχος ούτε η πλειοψηφία (πλην των κυριών Ρίζου και Παππά).

Στείλαμε 11 Μαΐου αίτημα στον πρόεδρο επισημαίνοντας την ευθύνη του να ξανασυγκαλέσει το Δ.Σ. που ζητούσαν οι 12 Σύμβουλοι. Αντ’ αυτού λάβαμε πρόσκληση για Δ.Σ. στις 15/5/2018 χωρίς το καίριο ζήτημα του Γραμματικού. Και πάλι υποβάλαμε αίτημα για Εκτός Ημερησίας Διάταξης συζήτησης του θέματος στη χθεσινή συνεδρίαση. Όμως η πλειοψηφία αρνήθηκε τη συζήτηση παραπέμποντας το σε επόμενη συνεδρίαση που δυο ώρες νωρίτερα είχε συγκαλέσει ο πρόεδρος.

Αρνούμενοι να υποταχθούμε στις μεθοδεύσεις και τον εμπαιγμό της δημοτικής αρχής αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του χθεσινού Δ.Σ.

Θεωρούμε ότι πριν από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση στο ΔΣ πρέπει να προηγηθεί το θέμα του ΟΕΔΑ στο Γραμματικό και η υλοποίηση του αιτήματος των 12 Συμβούλων που εκκρεμεί.

Γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης μεθόδευσης του Δημάρχου, του Προέδρου του Δ.Σ. και των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Η μεθόδευση αυτή προκάλεσε τη δίκαιη αγανάκτηση συμπολιτών μας  που παραβρίσκονταν στη συνεδρίαση που  αντέδρασαν και διακόπηκε η συνεδρίαση καθώς απαιτούσαν και αυτοί να συζητηθεί το θέμα και να παρθούν άμεσες αποφάσεις καθώς σύντομα ολοκληρώνονται και οι εργασίες ηλεκτροδότησης.

Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

                                                                                                          ΣΙΝΕΜΑ ΑΛΙΚΗ

The pear

ginosatis

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.