Ερώτηση στην βουλή για Αστυνόμευση στο Μάτι και επαναλειτουργία Α.Τ. Μαραθώνα

astynomia

Άλλη μια ερώτηση για την αστυνόμευση σε Ν.Βουτζά και Μάτι αλλά και για το αστυνομικό τμήμα

στον Μαραθώνα ήρθε στην βουλή. Η ερώτηση έγινε από την βουλευτή κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου προς την νέα υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη. Αναλυτικά η ερώτηση αναφέρει:

Προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Όλγα Γεροβασίλη

Θέμα: «Αστυνόμευση στο Μάτι και επαναλειτουργία Α.Τ. Μαραθώνα»

Κυρία Υπουργέ,

Σήμερα, δυόμιση μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες συμπολίτες μας παραμένουν σοβαρά και άλυτα.

Ένα από αυτά είναι η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους των πληγεισών περιοχών, που σε συνδυασμό με τις υλικές ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις καθιστούν τους κατοίκους και τις περιουσίες τους ευάλωτες σε εγκληματικές ενέργειες. Το πρόβλημα επισημαίνουν συνεχώς και με ιδιαίτερη έμφαση οι επιτροπές των κατοίκων στο Μάτι και το Νέο Βουτζά. Η επικρατούσα κατάσταση περιγράφεται μάλιστα και στην επιστολή του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Λιβαθινού προς εσάς αναδεικνύοντας το έλλειμμα αστυνόμευσης που έχει προκύψει και από τη συγχώνευση του Α.Τ. Μαραθώνα με αυτό της Νέας Μάκρης που πραγματοποιήθηκε από τον προκάτοχό σας κ. Τόσκα.

Είναι σαφές ότι με τις παρούσες συνθήκες και με αυξημένη την ανάγκη αστυνόμευσης στις πληγείσες περιοχές, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν ώστε να καλύψουν και τον υπόλοιπο Δήμο Μαραθώνα που εκτείνεται από τη Νέα Μάκρη ως και τον Βαρνάβα.

Είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς την αποκατάσταση, την προστασία των πληγέντων κατοίκων και την επάνοδο, με ασφάλεια, στην κανονικότητα.Επειδή, η αγανάκτηση των πολιτών είναι έντονη καθώς καλούνται να διεκδικούν το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμά τους στην ασφάλεια.

Επειδή, στην από 28-9-2018 απάντησή σας στην με αριθμό 1134/03-09-2018 Ερώτηση που καταθέσαμε αναφορικά με την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, αναφέρετε γενικόλογα και αόριστα ότι: «…ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί σε περιοχές και σε κατηγορίες πολιτών που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας από την πολιτεία».

Ερωτάστε:

1. Σκοπεύετε να ενισχύσετε την αστυνόμευση στις πληγείσες από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου περιοχές και αν ναι με ποιό χρονοδιάγραμμα;

2. Σκοπεύετε να αναθεωρήσετε την απόφαση του προκατόχου σας και να θέσετε εκ νέου σε λειτουργία το Α.Τ. Μαραθώνα;

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

aliki cine

Οργανισμος λιμενος

vardakiFINAL225x317

The pear

jumbo225317c

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.