Ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρουν αυτοί;

yparhi kai filotimo

Του Δανιηλίδη Στέλιου

 

Για μια ακόμα φορά το θέμα του ΧΥΤΑ Μαραθώνα γίνεται η μπάλα στο γήπεδο

του προεκλογικού αγώνα. Ένας-ένας οι υποψήφιοι περιφερειάρχες εμφανίζονται με δηλώσεις επί του θέματος στην προσπάθεια τους να αποδείξουν ότι ο καθένας από την πλευρά του θέλει το καλό των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής.

Από την μια πλευρά υπάρχει η κ. Δούρου η οποία αποφάσισε να παίξει το τελευταίο της χαρτί για να σώσει το πολιτικό της τομάρι. Η απόφαση της για την δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαραθώνα θα είναι το βασικό προεκλογικό ‘’ποίημα’’ που θα πουλήσει στους ψηφοφόρους της Αττικής αφού θα εμφανιστεί ως η μόνη που θα λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών με κάθε τρόπο. Προφανώς και δεν περιμένει ούτε μια ψήφο από τον δήμο Μαραθώνα

Από την άλλη πλευρά έχουμε τον κ. Σγουρό ο οποίος βγαίνει στα κάγκελα και κατηγορεί την Περιφερειάρχη ότι είναι η μοναδική υπεύθυνη και η ηθική αυτουργός των επεισοδίων στο Γραμματικό. Ο κ. Σγουρός είναι αυτός που για χρόνια αδιαφορούσε για οποιαδήποτε απόφαση έβγαινε κατά του έργου και συνέχιζε «απρόσκοπτα» τις εργασίες για την ολοκλήρωση της χωματερής, χωρίς να δίνει καμία σημασία στους κατοίκους του Μαραθώνα.

Και τώρα εμφανίζεται το νέο επίδοξο πουλέν για την σωτηρία της Περιφέρειας Αττικής ο κ. Πατούλης. Βγαίνει λοιπόν ο κ. Πατούλης και αναφέρει σε δήλωση του:

Τα χθεσινά επεισόδια στο Γραμματικό, οφείλονται αφενός στην αποτυχία των προηγούμενων, αλλά και της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, να δώσουν μόνιμη λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου.

Ποια είναι η πρόταση του κ. Πατούλη για την διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής;

Μην την ψάχνετε, είναι ακόμα υπό διαμόρφωση και κάποια στιγμή θα μας την παρουσιάσει, πιθανόν μετά τις εκλογές.

Στην ίδια δήλωση πάντως μπορεί να επιτίθεται στην Κ. Δούρου αλλά το νόημα βρίσκεται αλλού:

Όποιες επιφυλάξεις και αν υπάρχουν για τον αρχικό σχεδιασμό του έργου, που άλλωστε τελικά κρίνονται από το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας που όλοι οφείλουμε να σεβαστούμε, είναι επιτακτική απαίτηση όλων να ξεκαθαρίσει η κυρία Δούρου, έστω και την ύστατη ώρα, τις προθέσεις της.

Συμπεράσματα είναι προφανές ότι μπορούμε να βγάλουμε για όλους. Το σίγουρο είναι ότι ως δημότες του δήμου Μαραθώνα πρέπει να βγάλουμε το κ. πριν από τα ονόματα τους και όταν θα εμφανιστούν προς τα εδώ – αν και πολύ αμφιβάλω ότι θα εμφανιστούν – να έχουμε στο μυαλό μας τι μας έχουν πουλήσει.

Οργανισμος λιμενος


fast ad

Κράτα το

Κράτα το

The pear

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.