Προέγριση για το σχέδιο πολεοδομικής ανασυγκρότησης στις πυρόπληκτες περιοχές

piropliktes perioxes
Την προέγκριση για το ειδικό πλαίσιο που αφορά στην πολεοδομική ανασυγκρότηση
της πυρόπληκτης περιοχής σε Ραφήνα και Νέα Μάκρη υπέγραψε η Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κυρία Ειρήνη Κλαμπατσέα. Αφορά έκταση περίπου 7.900 στρεμμάτων, από τα συνολικά 12.700 στρέμματα που κάηκαν το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή.
Στόχος είναι να επιλυθούν τα πολεοδομικά προβλήματα της περιοχής, δημιουργώντας ένα δίκτυο με ελεύθερους χώρους, να γίνει ορθολογική αναδιάρθρωσή του οδικού δικτύου και να διευκολυνθεί η πρόσβαση πεζών και ποδηλάτων σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης.
Ειδικότερα, η πληγείσα περιοχή πολεοδομείται ως περιοχή γενικής, αμιγούς και παραθεριστικής κατοικίας με προτεινόμενο συντελεστή δόμησης από 0,3 έως 0,5. Στα επόμενα στάδια θα οριστούν οι κοινόχρηστοι χώροι, και θα επιλύονται ζητήματα που αφορούν το ανεπαρκές οδικό δίκτυο με την ορθολογική αναδιάρθρωσή του ή την προσβασιμότητα στην ακτή.
 
Οι κατευθύνσεις για την πολεοδόμηση της Νέας Μάκρης.
 
Σύμφωνα με το σχέδιο που προεγκρίθηκε στη Δημοτική Ενότητα Νέας Μάκρης ο μέγιστος συντελεστής δόμησης ορίζεται στο 0,3 (και 0,4 σε περιοχές με κυρίαρχο χαρακτήρα κεντρικών εξυπηρετήσεων). Ειδικότερα, στην περιοχή αναγνωρίζονται:
 
1. Περιοχές με κυρίαρχο χαρακτήρα παραθεριστικής κατοικίας, όπως το Μάτι. Προτείνεται κατά κύριο λόγο η γενική κατηγορία χρήσης της αμιγούς κατοικίας σε συνδυασμό με περιορισμένους θύλακες γενικής κατοικίας (με εξαιρέσεις). Οι θύλακες αυτοί στοχεύουν να εξυπηρετήσουν κυρίως τις καθημερινές ανάγκες της παραθεριστικής κατοικίας και να καλύψουν τις ανάγκες για χρήσεις ήπιου τουρισμού-αναψυχής. Δίδεται η κατεύθυνση οι θύλακες αυτοί να είναι συγκεντρωμένοι χωρικά, να αποφευχθεί η διασπορά τους ή η γραμμική τους ανάπτυξη.
 
2.Περιοχές με κυρίαρχο χαρακτήρα κεντρικών εξυπηρετήσεων: Πρόκειται για υφιστάμενες, περιορισμένης έκτασης περιοχές όπως πλησίον της Λεωφόρου Μαραθώνος, γύρω από τον Ι.Ν. Αγ. Μαρίνας. Προτείνεται η χρήση γενικής κατοικίας (με εξαιρέσεις) στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών κατοικίας και των όμορων και γειτονικών περιοχών παραθερισμού.
 
3.Περιοχές κατασκηνώσεων που συγκεντρώνονται, κυρίως στον Άγιο Ανδρέα.
 
4.Περιοχές ελεύθερων χώρων και αστικού πρασίνου. Πρόκειται για δάση, δασικές εκτάσεις, ζώνη παραλίας, ρέματα και παραρεμάτιες περιοχές και λοιπούς ελεύθερους χώρους.
 
Τα όριά της περιοχής του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου είναι τα εξής:
 
– Ανατολικά: ακτογραμμή.
 
– Νότια: (από ανατολικά προς δυτικά) οδοί Παύλου Μελά-Δημοκρατίας-Αλ.Φλέμινγκ-Κωστή Παλαμά.
 
– Δυτικά: Λεωφόρος Μαραθώνος και το ανατολικό όριο του Π.Δ. προστασίας του Πεντελικού Όρους, «Καθορισμός ζωνών προστασίας του όρους Πεντέλη, χρήσεων και όρων δόμησης αυτών» (Δ’ 755/1988). Το συγκεκριμένο όριο συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του Νέου Βουτζά (Δ’ 59/1969).
 
Βόρεια: (από δυτικά προς ανατολικά) οδοί Μιλτιάδου-Αεροπορίας-Ευκαλύπτων-Καποδιστρίου-Ποσειδώνος-Αεροπορίας.

aliki cine

Οργανισμος λιμενος

vardakiFINAL225x317

The pear

jumbo225317c

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.