Την Πέμπτη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για το Μάτι

vouli 630x400

Στη Βουλή κατατέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος λίγο πριν το σχέδιο νόμου,

με το οποίο κυρώνεται η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε εκδοθεί τον Ιούλιο και αφορούσε το σύνολο των παρεμβάσεων και των μέτρων ανακούφισης και οικονομικής στήριξης για τους πυρόπληκτους αλλά και την αποκατάσταση της περιοχής στο Μάτι.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την τάχιστη χάραξη με συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΤΕΕ, ενός νέου πρότυπου χωρικού σχεδίου για την περιοχή, ενώ προβλέπει και τη σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας («ΜΑΤΙ ΞΑΝΑ») με αυξημένη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και θεσμικών φορέων, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να προχωρήσει σε σχέδιο δράσης για την περιοχή.


Όσον αφορά στην κάλυψη άμεσων αναγκών, παρέχεται εξουσιοδότηση στον υπουργό Υποδομών με αποφάσεις του να προχωράει σε ενέργειες, που διασφαλίζουν την ασφάλεια και υγεία των πολιτών από εστίες κινδύνου, όπως το οικόπεδο όπου είχε συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης και του οποίου ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα. Το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί την Πέμπτη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με επισπεύδοντα τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

ΠΗΓΗ

aliki cine

Οργανισμος λιμενος

vardakiFINAL225x317

The pear

jumbo225317c

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.