Ανοικτό διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς

grnet-transp

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) διοργανώνει την Τρίτη 31 Μαρτίου

2015 και ώρα 16.00 -17.30, διαδικτυακό σεμινάριο (webinar), με στόχο την ενημέρωση και τη στήριξη γονέων και εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να χτίσουν μια στενή σχέση με γονείς μαθητών σε θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, την αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν για τους ανήλικους, και τις δυνατότητες προφύλαξης των παιδιών από ακατάλληλο περιεχόμενο.

Οι γονείς θα ενημερωθούν για τα εργαλεία που διατίθενται δωρεάν, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να επωφεληθούν από το διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το για ψυχαγωγικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, αποφεύγοντας παράλληλα πιθανούς κινδύνους.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου αρκεί η εγγραφή στη σελίδα: http://bit.ly/1GOrHzu

Hείσοδος στο webinarείναι δυνατή από τον σύνδεσμο: http://bit.ly/1EMesiI

Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» με ομιλία της Επιστημονικής Υπεύθυνης Ά. Τσίτσικα. Ο Ά. Λούβρης, ενεργό μέλος του Συμβουλευτικού Οργάνου Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επιμελητής του κόμβου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) θα μιλήσει για την "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μία υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου ως εργαλείο δια βίου μάθησης". Τέλος, ο Γ. Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με το πως χειριζόμαστε τα θέματα των ορίων στη χρήση του διαδικτύου και θέματα σχετικά με το δικαίωμα του ιδιωτικού χώρου των παιδιών.

Η δράση ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών στηρίζεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Open Discovery Space (ODS), στο οποίο συμμετέχει ενεργά η ΕΔΕΤ Α.Ε., με στόχο την ενθάρρυνση και υποστήριξη εκπαιδευτικών και γονέων στην χρήση της τεχνολογίας και στην αξιοποίηση ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού στη διδασκαλία.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

  • Εγγραφή στο webinar:

http://bit.ly/1GOrHzu

  • Συμμετοχή στο webinar:

http://bit.ly/1EMesiI

  • Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας – Διασυνδέοντας την Έρευνα και την Εκπαίδευση:

www.grnet.gr

  • Open Discovery Space (ODS):

 

Επικοινωνία:

Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Διαχείριση Έργων ΕΔΕΤ Α.Ε, e-mail: papakΑΤ grnet.gr

Δήμητρα Κωτσοκάλη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΕΔΕΤ Α.Ε, e-mail: dkotsoATgrnet.gr

 

Για το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ)

Η ΕΔΕΤ Α.Ε. αναπτύσσει και διαχειρίζεται το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας κατά το πρότυπο των αντίστοιχων Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Δικτύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρέχει στην ερευνητική και εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας τις πλέον σύγχρονες δικτυακές τεχνολογίες και καινοτόμες υπηρεσίες για την ανάπτυξη προηγμένων εφαρμογών. Με περισσότερα από 9.000 χλμ οπτικών ινών και σύγχρονο οπτικό εξοπλισμό, διασυνδέει περισσότερους από 100 φορείς, στους οποίους περιλαμβάνονται όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, Ερευνητικά Κέντρα, καθώς και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, και εξυπηρετεί, σε καθημερινή βάση, περί τους 500.000 χρήστες.

Παράλληλα με την παροχή προηγμένων δικτυακών υποδομών και υπηρεσιών, η ΕΔΕΤ Α.Ε. υλοποιεί και λειτουργεί υπολογιστικές ηλεκτρονικές υποδομές υψηλής αξιοπιστίας, μέσα από τα προηγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον υπολογιστικά της κέντρα. Οι υποδομές αυτές υποστηρίζουν την παροχή προηγμένων υπολογιστικών υπηρεσιών, όπως το υπολογιστικό νέφος της εκπαίδευσης (Okeanos Cloud Computing Service και Pithos online Storage Service) προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας.

Η ΕΔΕΤ Α.Ε. δραστηριοποιείται ενεργά, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και αποτελεί περιβάλλον ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών, στη διάθεση της Εκπαιδευτικής και Ερευνητικής Κοινότητας της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.grnet.gr.

aliki cine

Οργανισμος λιμενος

vardakiFINAL225x317

The pear

jumbo225317c

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.