ΜΟΥΣΕΙΟ-ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΟΛΠ

2.000 ενάλιες αρχαιότητες στο "φυσικό" τους χώρο!

Θα φιλοξενούνται στο μουσείο-καράβι που θα σχεδιάσει στον ΟΛΠ η ελληνική ομάδα, η οποία αναδείχθηκε 1η στο διεθνή διαγωνισμό, μεταξύ 89 υποψηφιοτήτων.

Η ομάδα των Μαρία Πυλαρινού, Ευάγγελο Αντωνόπουλο, Θάλεια Βέττα, Γιώργο Γαβαλά, Μαρία-Κυριακή Ρήγα και Αναστασία Σταμούλη εξηγεί λεπτομέρειες για την κατασκευή του νέου μουσείου και τη δημιουργία της Πολιτιστικής Ακτής σε 180 στρέμματα εκεί όπου βρίσκονταν έως τώρα τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν:

- Την προσαραγμένη σε έναν αμμόλοφο «Αργώ», τις διαδραστικές οθόνες που προβάλουν 12 ιστορικά ναυάγια, την περίτεχνη οροφή-ενυδρείο, αλλά και αρχειακό υλικό, όπως αυθεντικά ημερολόγια από τις έρευνες του μεγάλου εξερευνητή Ζακ Υβ Κουστό στην Ελλάδα. 

- Το τμήμα της τριήρους με τα 12 κουπιά, στην οποία οι επισκέπτες θα μπορέσουν κωπηλατώντας μέσα σε μία δεξαμενή νερού και μέσα από βίντεο να ταξιδεύσουν σε διαφορετικά λιμάνια.

- Ένα ναυάγιο που οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν κάτω από ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.

- Σκαριά αποτυπωμένα στο φυσικό τους μέγεθος, όπως είναι το γιγαντιαίο τρικάταρτο βυζαντινό πλοίο, τα οποία ξεδιπλώνουν την ιστορία των σκαφών που ξεκινά εδώ και 18.000 χρόνια.

- Προσομοίωση ενός εργαστηρίου συντήρησης έφυδρου ξύλου. 

Share

aliki cine

Οργανισμος λιμενος

vardakiFINAL225x317

The pear

jumbo225317c

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.