Ένα διαφορετικό δημοτικό συμβούλιο χτες στον Μαραθώνα

Γιορτη μουσείο Μαραθωνίου δρόμου 057

Ένα διαφορετικό δημοτικό συμβούλιο έγινε χτες στο κλειστό της αφετηρίας του Μαραθωνίου

Δρόμου. Λίγος ο κόσμος, καμία τηλεοπτική κάμερα αλλά τα θέματα αρκετά σοβαρά.

Ο δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης στην εισήγηση του ανέλυσε τα αποτελέσματα από τις πρόσφατες συναντήσεις με υπουργούς και φορείς και αποχώρησε χωρίς να ακούσει ούτε τις εισηγήσεις των αρχηγών των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ούτε τις αναλύσεις για τα σοβαρά θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη.

Δυο θέματα ξεχώρισαν από την χτεσινή συζήτηση.

Το πρώτο αφορά το κλειστό της αφετηρίας που ξεκάθαρα πλέον σταματάει η χρήση του από αθλητές. Ο Αλέξανδρος Σόμογλου μας παρουσίασε το χαρτί της απόφασης της επιτροπής καταλληλότητας που αναφέρει ότι στο κλειστό δεν μπορούν να γίνουν αγώνες μπάσκετ ή βόλεϊ. Η απόφαση βέβαια δεν αναφέρει άλλα αθλήματα γιατί προφανώς η δημοτική αρχή περιόρισε τις επιλογές σε αυτά τα δύο. Ο χώρος μπορεί να κριθεί κατάλληλος για μια σειρά αθλημάτων και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν τμήματα {πάλη, πυγμαχία, γυμναστική κ.λ.π.}. Αφού όμως καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση ας γίνει ο χώρος αυτός κέντρο πολιτισμού και ας δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιείτε από πολιτιστικούς συλλόγους του Μαραθώνα.

Το δεύτερο αφορά την παιδεία. Έγινε μια άκρως εμπεριστατωμένη εισήγηση από την πρόεδρο της ΔΕΠ κα.Ρίζου,η οποία μας παρουσίασε την άθλια εικόνα που παρουσιάζει η παιδεία του δήμου μας σήμερα. Χρόνια κτιριακά προβλήματα, ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, μηδενική χρηματοδότηση των σχολείων. Το θετικό είναι ότι υπάρχει η βούληση τα θέματα της παιδείας να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα από όλες τις υπηρεσίες {τεχνική, οικονομική κ.α.} και υπάρχει σύμπνοια από όλες τις παρατάξεις για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα. Υπήρξε η εκ νέου δέσμευση του προεδρείου ότι θα γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο μόνο με θέματα παιδείας στο οποίο δεν θα γίνει απλή παρουσίαση των προβλημάτων αλλά θα παρθούν αποφάσεις για άμεσες λύσεις.

Τέλος τονίζουμε την ήρεμη ατμόσφαιρα που επικράτησε σε όλο το δημοτικό συμβούλιο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβρη και την προσπάθεια για συνεννόηση από όλες τις παρατάξεις.

aliki cine

Οργανισμος λιμενος

vardakiFINAL225x317

The pear

jumbo225317c

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.