Συνάντηση-ενημέρωση Ε.ΚΕ.Α. με συλλόγους και φορείς δήμου Μαραθώνα

IMG 20170713 195036 2

Μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, πραγματοποιήθηκε την

Πέμπτη 13 Ιουλίου στον Κινηματογράφο Αλίκη μετά από πρόσκληση του Ε.ΚΕ.Α και του δήμου Μαραθώνα. Η παρουσία φορέων και συλλόγων της περιοχής και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αλλαγή που επιχειρεί το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην συλλογή και την διάθεση του αίματος, έδειξε την διάθεση όλων προς τον κοινό στόχο που είναι η επάρκεια.

Το Ε.ΚΕ.Α. δημοσίευσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα ( ΚΕΔΜΑ) πραγματοποίησε συνάντηση στις 13 Ιουλίου 2017 με συλλόγους και φορείς της περιοχής με σκοπό:

  • την ενημέρωση για τον σχεδιασμό αναδιοργάνωσης του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας που επιχειρεί το Ε.ΚΕ.Α
  • την οργάνωση έκτακτης εθελοντικής αιμοδοσίας με συνεργασία των συλλόγων της περιοχής

Η οργάνωση έκτακτων εξορμήσεων κατά τους θερινούς μήνες είναι μια στοχευόμενη κίνηση για την κάλυψη των αναγκών των πολυμεταγγιζομένων ασθενών, όπως οι ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία, που συχνά ταλαιπωρούνται για να εξασφαλίσουν τις μεταγγίσεις τους κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Η συνεργασία αυτή με την ΚΕΔΜΑ εντάσσεται στην πιλοτική απόπειρα του Ε.ΚΕ.Α να απευθυνθεί στους δήμους, να ζητήσεις την στήριξη τους για την ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο της εθελοντικής αιμοδοσίας και να προωθήσει την συνεργασία των δραστηριοποιημένων τοπικών συλλόγων σε ένα νέο μοντέλο κεντρικά προγραμματισμένων εξορμήσεων με γνώμονα τις ανάγκες αίματος.

Ο Δήμος Μαραθώνα είναι ο πρώτος δήμος με τον οποίο προχωρούμε σε συνεργασία και το στοίχημα είναι μεγάλο τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Η γόνιμη συζήτηση που έγινε με τους τοπικούς φορείς και συλλόγους κατέδειξε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για τον επανασχεδιασμό της συλλογής και διαχείρισης του αίματος με στόχο την επάρκεια.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Μαραθώνα και ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια θα επεκταθεί σε όλη την Αττική.

 

Με εκτίμηση

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.ΚΕ.Α                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΜΑ

ΧΑΡΙΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑ                                                           ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ

(flike}

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

aliki cine

Οργανισμος λιμενος

vardakiFINAL225x317

The pear

jumbo225317c

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.