Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων Συλλόγων Δήμου Μαραθώνα για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

nipiagogio

Αυστηρή θέση για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την αδυναμία του δήμου Μαραθώνα

στην υλοποίηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για τη χρονιά 2019-2020, πήρε με ανακοίνωση της η Ένωση Γονέων Συλλόγων Δήμου Μαραθώνα.

Στην ανακοίνωση θέτονται σοβαρά ερωτήματα προς την απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και προς την επόμενη αφού τονίζετε ότι έχουν γίνει ήδη συναντήσεις με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον νέο δήμαρχο με βασικό θέμα την προετοιμασία για την υποδοχή των παιδιών στα νηπιαγωγεία του δήμου.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ : 
Εξαίρεση του Δήμου Μαραθώνα από την υλοποίηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για τη χρονιά 2019-2020.

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες 
των Μαθητών του Δήμου Μαραθώνα

Με λύπη μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 13 Αυγούστου εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που εξαιρεί τον Δήμο Μαραθώνα από την υλοποίηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για τη χρονιά 2019-2020.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι την επόμενη σχολική χρονιά, βάση του Νόμου 4521/2018 άρθρο 33, όσα παιδιά στις 31 Δεκεμβρίου 2018, συμπληρώνουν το 4ο έτος, ενώ έχουν δικαίωμα να εγγραφούν στα δημόσια Νηπιαγωγεία, με την εξαίρεση αυτή του Δήμου μας, θα πρέπει να βρουν άλλη λύση και αυτό σημαίνει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και αναστάτωση για τις συγκεκριμένες οικογένειες.

Μπαίνουν λοιπόν κάποια ερωτήματα.
Γιατί στις συναντήσεις που είχε η Ένωση Γονέων στις 15/07/2019 με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου μας και στις 06/08/2019 με τον νέο Δήμαρχο Μαραθώνα δεν ενημερωθήκαμε για αυτή την εξέλιξη;;; Να σημειωθεί ότι στις συναντήσεις αυτές, εκτός των άλλων, βασικό θέμα συζήτησης ήταν η προετοιμασία για την υποδοχή αυτών των παιδιών στα νηπιαγωγεία του Δήμου.

Κύριοι της νέας Δημοτικής αρχής, σας πληροφορούμε ότι θα είμαστε μαζί σας και θα έχετε την αμέριστη βοήθειά μας, σε όλα τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τα παιδιά του Δήμου μας, φτάνει μόνο να δούμε από την πλευρά σας ειλικρίνεια και καλές προθέσεις, πράγμα που δεν το είδαμε σε αυτή την περίπτωση. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι είσαστε μία νέα Δημοτική Αρχή θα προσβλέπαμε σε πιο ειλικρινής συνεργασίες στο μέλλον, για το καλό των παιδιών Μας και του τόπου Μας.

Άλλα ερωτήματα που προκύπτουν και αφορούν την απερχόμενη Δημοτική Αρχή είναι:

Γιατί δεν ήταν προετοιμασμένος ο Δήμος μας την στιγμή που το γνώριζε από τις 2 Μαρτίου 2018 που ψηφίστηκε ο Νόμος 4521/2018, δηλαδή ενάμιση χρόνο πριν;;;

Γιατί κύριοι και κυρίες της απερχόμενης Δημοτικής αρχής δεν κάνατε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά και να δεχτείτε τα νήπια φέτος;;;

Ο ενάμισι χρόνος που το γνωρίζατε δεν ήταν αρκετός;;;;

Τι διαφορετικό κάνανε οι υπόλοιποι 312 από τους 325 Δήμους της χώρας στους οποίους θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο μέτρο;;;;

Γιατί τελικά, με τις «μη ενέργειές» σας, εντάξατε τα παιδιά του Μαραθώνα σε δεύτερη μοίρα;;;

Ερωτήματα που όποια και να είναι η λεκτική απάντηση, την ουσιαστική απάντηση την δίνει η απόφαση εξαίρεσης του Δήμου Μαραθώνα από την υλοποίηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για τη χρονιά 2019-2020.

Εκπροσωπώντας τους Μαθητές, Γονείς και Κηδεμόνες του Δήμου μας,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άμεσες ενέργειες από την νέα Δημοτική Αρχή, για την υλοποίηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στον Δήμο μας.

Άμεσες Ενέργειες προς το Υπουργείο Παιδείας για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που πλήττονται από αυτήν την εξαίρεση.

Είμαστε σε αναμονή των Άμεσων Ενεργειών σας!!!

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια ή στήριξη προς αυτή την κατεύθυνση!!!

Με Εκτίμηση

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
Δήμου Μαραθώνα

aliki cine

Οργανισμος λιμενος

vardakiFINAL225x317

The pear

jumbo225317c

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.