Αγώνας δρόμου για την εξεύρεση λύσης για τα νήπια της Νέας Μάκρης

4o nipiagogeio neas makris 1

Γρήγορα αντανακλαστικά δείχνει ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας

σχετικά με το φλέγον θέμα που έχει δημιουργηθεί για το πρόγραμμα δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στον δήμο μας. Με σχετική ανακοίνωση στο σάιτ της παράταξης Πορεία Πράξης ο κ. Τσίρκας μας αναλύει τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι αυτήν την στιγμή για την λύση του σοβαρού θέματος. Την ίδια στιγμή με Φ.Ε.Κ. (3246/ 23-8-2019)το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την λειτουργία δύο παραρτημάτων νηπιαγωγείων στην Ν.Μάκρη.

 

pinakas

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου Μαραθώνα:

Ύστερα από έναν αγώνα δρόμου για την εξεύρεση τεσσάρων αιθουσών, ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής» στον δήμο μας, προτείναμε χώρο μέσα στην 5η παιδική εξοχή.

Η επιτροπή καταλληλότητας σε επίσκεψή της στον χώρο στις 5 Αυγούστου, ενέκρινε σε πρώτη φάση το κτίριο που προτείναμε. Στις 22 Αυγούστου, μετά από μόλις 16 ημέρες πήραμε βεβαίωση για την στατική επάρκεια του κτιρίου καθώς και την σχετική μελέτη.

Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις προσπάθειες για να ετοιμαστούν οι αίθουσες στην 5η παιδική εξοχή, ώστε να προχωρήσει κανονικά η υλοποίηση της «δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής» για τα 100 περίπου παιδιά του δήμου μας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη των εργασιών.

Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Ι. Ζαγάρη καθώς και τον αντιδήμαρχο Α. Λάσκο για την βοήθεια τους σε αυτή την προσπάθεια. Η ομαδική εργασία, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, φέρνει αποτελέσματα και έτσι θα πορευτούμε.

Στέργιος Τσίρκας
Δήμαρχος Μαραθώνα

aliki cine

Οργανισμος λιμενος

vardakiFINAL225x317

The pear

jumbo225317c

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.