Πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα το ντιμπέιτ των υποψήφιων δημάρχων Μαραθώνα

debate

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου το debate των υποψήφιων δημάρχων Μαραθώνα

στο Κινηματοθέατρο Αλίκη. Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε μετά από πρόσκληση του ΕξωραϊστικούΣυλλόγου Ν. Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Ματιού (ΣΕΚΜΑ) και συντονίστρια της κουβέντας ήταν η δημοσιογράφος Έμυ Κροκίδη.Το παρόν έδωσαν και οι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι απάντησαν σε μια σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν από τους κατοίκους μέσω της συντονίστριας αλλά και σε τρεις ερωτήσεις που τέθηκαν από το κοινό.

Θα πρέπει να σταθούμε στο ιδιαίτερα πολιτισμένο κλίμα που επικράτησε ανάμεσα στους υποψηφίους αλλά και στο πολύ καλό κλίμα των παραβρισκόμενων ακροατών αποδεικνύοντας ότι μπροστά στην τεράστια τραγωδία που έγινε στο Μάτι δεν χωράνε αντιπαραθέσεις.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος βγήκε κερδισμένος από το debate.

Παίρνοντας έναν-έναν τους υποψήφιους θα σας αναφέρουμε τα θετικά και τα αρνητικά συμπεράσματα που αποκομίσαμε από τις απαντήσεις που έδωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Ξεκινώντας από τον κ.Τσίρκα θα πούμε ότι έδειξε να γνωρίζει καλά τα θέματα των πυρόπληκτων όμως η αναφορά στα χρόνια της ενασχόλησης του με τα κοινά φέρνει στο στόμα κάθε πυρόπληκτου την ερώτηση “Εσείς τι κάνατε τόσα χρόνια κ. Τσίρκα ως πρόληψη για να μην γίνει το κακό” .

Ο κ. Χατζηγιάννης έχει πολύ καλή ροή λόγου προφανώς και λόγω επαγγέλματος αλλά η ατάκα που θα μείνει στους παρευρισκόμενους ήταν ανεπανάληπτη.”Είμαστε ο συνδυασμός που έχει πάρει τους λιγότερους και τους καλύτερους από τον συνδυασμό του Ψηνάκη” είπε ο κ. Χατζηγιάννης και ο κόσμος τουλάχιστον γέλασε.

Ο κ. Κυπαρίσσης εμφανίστηκε με άριστες γνώσεις πάνω στα θέματα πολιτικής προστασίας με σωστή ροή στον λόγο του και κέρδισε τις εντυπώσεις. Το μόνο αρνητικό είναι ότι ο λίγος χρόνος που δίνονταν για τις απαντήσεις, δεν τον άφησε να μας μεταφέρει όλες τις γνώσεις του γύρω από το θέμα.

Ο κ. Στεφανίδης μας ανέλυσε τις θέσεις του ΚΚΕ για τους πυρόπληκτους αναφέροντας πολλές φορές την φράση 100% αποζημίωση για όλους ενώ εμφανίστηκε τουλάχιστον σεμνός για την ημέρα της φωτιάς, αφού είναι γνωστό ότι ήταν στον δρόμο προς το Κόκκινο Λιμανάκι και απέτρεψε πάρα πολλά αυτοκίνητα να μπούνε στην φωτιά. Το αρνητικό του σημείο είναι η μόνιμη γραμμή που πρέπει να ακολουθεί στις πολιτικές θέσεις του.

Στο τέλος αφήσαμε τον χαμένο της βραδιάς κατά την γνώμη μας. Στα θετικά ο κ.Λιβαθηνός αναφέρθηκε στην ανοιχτή πόρτα που είχε όσο ήταν στην διοίκηση Ψηνάκη τονίζοντας ότι σε αυτήν την γραμμή θα συνεχίσει. Όμως μια ατάκα του ήταν αυτή που τον έφερε στους χαμένους της βραδιάς. “Το βράδυ της φωτιάς βρισκόμουν στο αυτοκίνητο με τον Γιώργο Νησιώτη και τον Μάκη(Μεγαγιάννη) και προσπαθούσαμε να συντονίσουμε την κατάσταση” είπε ο κ. Λιβαθηνός και εκεί τελειώνουν όλα.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι οι υποψήφιοι έχουν καταλάβει ότι την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει όλοι να συνεργαστούν για το καλό του τόπου για το καλό του δήμου Μαραθώνα.

aliki cine

Οργανισμος λιμενος

vardakiFINAL225x317

The pear

jumbo225317c

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.